Filosofien bag vores valg af producenter

Leregaarden Vin har gennem de sidste 7 år haft et tæt og fortsat voksende samarbejde med store kunder over hele landet. Vi leverer med kort varsel fra vores lager i Staun, hvor der til stadighed er omkring 10.000 flasker på lager. Desuden har vi lagre og reservationer hos de vingårde, vi repræsenterer.

Alle vores vine har en række karakteristika, der overholder de beslutninger, vi traf, da vi startede med at importere vin.

• De er økologiske eller biodynamiske – altså ingen kemi og pesticider i marken.

• De er fra mindre og mellemstore producenter, der evner at have en kontinuerlig høj kvalitet i deres produkter – uanset vejrlig og andre udfordringer, som er et grundvilkår som en produktionsform uden pesticider og tilsætningsstoffer medfører.

• Vi går udelukkende efter vine, som produceres efter bl.a. disse kriterier:

Druerne er håndplukkede og sorterede, så kvaliteten er i top.

I kældrene produceres vinene så naturligt som muligt. Altså ingen – eller kun yderst begrænsede tilsætningsstoffer – herunder svovl. Flere af vores vine er helt fri for svovltilsætning, når de kommer på flaske! Det betyder sundere vine med renere smag.

Produktionsformen betyder samtidig, at alle vine har et meget lavt restsukkerindhold – Ingen rødvine har over 1.5 g restsukker/l – de fleste under 1 g/l. Vinene har dermed på naturlig vis udviklet sig færdige, inden de lagres og siden hældes på flaske.

Del siden