Fantastiske ”Christophe Lefèvre”                        


”Cuvée de Réserve” 2019 Meunier (80%) et Pinot noir (20%) En meget fyldig og tør Champagne med delikat næse af røde frugter. Den ret kraftige vin og de små langlivede bobler fylder munden gør vinen til en særdeles behagelig oplevelse – og den fortsætter med en lang eftersmag. ”Cuvée de Réserve” er særdeles velegnet til laks, tun og andre fede fisk. Også perfekt til skaldyr. Men vinens fylde og friske aroma gør den også til en fornøjelse til andre lette retter som salater og lyst kød! (Brut)

”Cuvée Prestige” 2018 Meunier 60%), Pinot noir (30%) og Chardonnay (10%) blandes med 20% af vinen fra den foregående høst. En elegant tør og gylden Champagne, der med sine fine bobler og behageligt afrundet smag er lige anvendelig til en dejlig aperitif som til skaldyr. En vin med karakter. (Extra Brut)

Cuvée Prestige fås også som Magnum!

”Rosé de Saignée” 2019 Pinot Noire (100%) Formidabel kraftfuld og alligevel yders elegant rosé. Masser af frugt i næse og smag, og som de øvrige vine fra huset med masser af små fine og langlivede bobler. Vinen er en sjælden stor oplevelse og er både en elegant og overraskende aperitif og dejlig til fede fisk. Prøv den f.eks. til røget laks. (Extra Brut)

”Cuvée Alexandrine” 2010/2013 Chardonnay (100%) En frisk perlende fornøjelse skabt af druerne fra de mindst 60-årige vinstokke på den lille unikke parcel, ”Sur les Vignes d’Aby”. En fortryllende smagsharmoni af søde frugter på en baggrund af diskrete krydderier. Næsen har frugt- og blomsteragtige dufte. Og de små elegante bobler lever et langt liv i gode Champagneglas. Vinen er oplagt som aperitif. Skal den følges af lidt spiseligt, vil øster og andre delikate skaldyr være en usædvanlig stor nydelse. (Brut Nature)

"Cuvée Clement" 2012 Pinot Meunier (70%), Pinot Noir (20%) and Chardonnay (10%). Cuvée Clement er en exceptional champagne. Den produceres kun i exeptionelle år. Vinen ligger "sur lit" i 10 år og er en champagne for kendere. En ganske kraftig champagne, der kan nydes til næsten alt! Desværre er den udsolgt hos Christophe Lefevre. Det blev den også da vi i 2010 købte vi Lefevres sidste flasker. Og historien gentager sig. Også i år har vi støvsuget lageret, men antallet vi har tilbage er begrænset, så tøv ikke, hvis du har intersse for denne specialitet. (Brut Nature) 

"Cuvée Ancestrale" 2013 Druesort: 100% Pinot Noir. Mosten er ældet i ny eg, hvilket giver denne Blanc de Noir*) en let træagtig note og meget stærke aromaer. En kraftig og alligevel særdeles flot og afrundet smagsoplevelse - og en lang eftersmag. Boblerne er små, elegante og langlivede. Brut Nature. Nydes køleskabskold. (Extra Brut)

*) Ordforklaring ”Blanc de Noir”: Selv om Champagne er en hvid mousserende vin, fremstilles den primært af mørkere de druer: Pinot Noir, Pinot Meunier, begge røde (“mørke”) druer samt Chardonnay. En ”Blanc de Noir” er lavet enten udelukkende af Pinot Noir eller en blanding af Pinot Noir og Pinot Meunier. En ren Pinot Noir vil have lidt mere robusthed end blandingen.

Brut Nature indeholder mindre end 3 gram sukker pr. liter

Extra Brut mindre end 6 gram sukker pr. liter

Brut mindre end 15 gram sukker pr. liter

Huset ”Christophe Lefèvre” er et unikt Champagnehus, der ligger i Bonneil i departementet Aisne, et af de fem departementer i Champagne-appellationen. Vingårdens marker ligger på de voldsomme skråninger ned mod Marnedalen. Her produceres vindruer i dyb respekt for og i tæt samklang med naturen. Der anvendes aldrig kemi, og produktionen af Champagnerne sker med den nyeste teknologi – men efter ældgamle metoder. Disse forhold placerer dette hus i sin egen liga: • Produktionen af druerne er økologisk. Altså ingen pesticider i marken. En konstant tilstedeværelse og sirlighed sikrer, at hver enkelt klase druer er under stadig overvågning. •  Christophe Lefevre bruger aldrig svovl. Gennem anvendelse af en naturlig malolaktisk gæring undgås tilsætning af SO2. Dette er særdeles sjældent i Champagne. Produktionsformen sikrer, at der er altid betydeligt mindre end 30mg SO2/l i disse Champagner! • Der anvendes kun naturgær. • Vinene er ufiltrerede.

Produktionen sikrer en utrolig ren Champagne, der kan drikkes i bevidstheden om, at der er taget lige så stort hensyn til naturen, som til dem der nyder disse ædle dråber.

Del siden